[Przepis] Zupa paprykowo-pomidorowa z kurczakiem (198 kcal)

Witajcie Chudzinki!

Przybywam do Was z przepisem na fit-danie, fit-zupę.  Powstała ona przez zupełny przypadek. Wrzuciłam do garnka to, co miałam akurat w lodówce i wyszła smaczna niespodzianka. Nie spodziewałam się, że wyczaruję takie cudo. Serio, nie przesadzam. Palce lizać ;-). Zdecydowanie polecam spróbować.

Tak więc przedstawiam Wam przepis na… ZUPĘ PAPRYKOWO-POMIDOROWĄ Z KURCZAKIEM.

ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA Z KURCZAKIEM

Składniki:

  • 250 g piersi z kurczaka
  • 400 g czerwonej papryki
  • 200 g pieczarek
  • cebula
  • opakowanie pomidorów w puszce
  • kostka warzywna (do zup)
  • łyżeczka masła

Wartości odżywcze:
całość -W: 51.0 g, B:  71.0 g,  T: 12.0 g, KCAL: 596
porcja (1/3) – W: 17.0 g, B: 23.6 g, T: 4.0 g, KCAL: 198

 

Sposób przygotowania: Kroimy kurczaka w kostkę, doprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy na patelni teflonowej (smażyłam bez dodatku tłuszczu, podlewałam wodą). Następnie kroimy paprykę, pieczarki i cebulę (w paseczki, kosteczki – wedle uznania). Cebulkę szklimy na łyżeczce masła. Gdy już nabierze złocistego koloru dodajemy do niej paprykę i pieczarki. Smażymy, dusimy pod przykryciem. Kolejny krok to rozpuszczenie kostki warzywnej w szklance wody. Kurczaka oraz podsmażone warzywka przerzucamy do garnka. Wszystko to zalewamy pomidorami z puszki oraz bulionem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy, podgrzewamy i voila!

Smacznego!


Grubaska

Jedna myśl na temat “[Przepis] Zupa paprykowo-pomidorowa z kurczakiem (198 kcal)

Dodaj komentarz